Spoločnosť VW Slovakia vyrobila 6-milióntu prevodovku

09.03.2013 Bratislava

Bratislava 8. marca (TASR) – Spoločnosť Volkswagen Slovakia(VW SK) vyrobila už 6-milióntu prevodovku. Jubilejnou sa stala 6-stupňová prevodovka typu MQ250 Štart-Stop, určená pre vozidlá novej modulárnej podvozkovej platformy (MQB) koncernu Volkswagen.

Výroba prevodoviek v bratislavskom závode VW SK prebieha aktuálne v trojzmennej prevádzke. Podieľa sa na nej celkovo 120 zamestnancov z výroby, kvality, logistiky a údržby.

V súčasnosti sa v Bratislave vyrába 27 typov prevodoviek. Nosnou časťou produkčného portfólia sú prevodovky so systémom Štart-Stop pre vozidlá platformy MQB koncernu Volkswagen s motorizáciami 1,4 TSI, 1,6 TDI, 1,8 TFSI a 2,0 TDI. Bratislavský závod pritom vyrába 6-stupňovú prevodovku typu MQ250 ako jediný na svete.

Prevodovky začali v Bratislave vyrábať v roku 1994

Prevodovky z bratislavského závodu sú určené pre automobily značiek Volkswagen (Golf, Beetle, Scirocco, Eos, Jetta, Touran, Passat CC), Audi (A3, TT), ŠKODA (Rapid, Octavia, Superb), SEAT (Leon, Altea), ktoré dosahujú maximálny krútiaci moment 280 Nm a disponujú výkonom motora do 132 kW.

Výroba prevodoviek sa začala v bratislavskom závode VW SK v roku 1994. V tom období pozostávala z piatich typov prevodoviek, pričom ročná produkcia sa rátala na tisícky kusov.

TASR informoval Vladimír Machalík, hovorca spoločnosti.
 

Vyberte región